Suivez l'info

Mis de investeringsaftrek niet

Evagelia Garefalakis, 11 dec. 2020

Hoewel er in principe niet meer is voorzien in een verhoogd basispercentage, is een investeringsaftrek van 25% aangenomen vanwege de bijzondere omstandigheden die door Covid-19 zijn opgelegd. Deze aftrek is uitsluitend van toepassing op investeringen die tussen 12 maart en 31 december 2020 zijn gedaan.

Het goede nieuws is dat het percentage van de ‘gewone’ investeringsaftrek, zoals toegepast op particulieren en ‘kleine’ vennootschappen, tijdelijk is verhoogd tot 20% (in plaats van 8%). Dit tarief is van toepassing op «vaste activa verworven of gevormd tussen 1 januari 2018 en 31 december 2019» (ongeacht de jaarlijkse sluitingsdatum van uw onderneming).

U had dit jaar moeten investeren, maar bent daar, gezien de huidige economische neergang, huiverig voor? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, zodat we u een overzicht kunnen geven van de financiële en fiscale impact die een dergelijke investering zou hebben, afhankelijk van het jaar waarin u het wilt doen. U kunt dan optimaal handelen door over alle informatie te beschikken die nodig is voor een dergelijke beslissing.